سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روش تولید لوله گالوانیزه و فرآیند گالوانیزاسیون آن

 

لوله ها در هر جنس، متریال و سایزی هایی، از اصلی ترین و کاربردی ترین مقاطع در زندگی روزمره ما محسوب می شوند. لوله های فولادی و فلزی از لوله های بسیار گرکاربرد در صنایع مختلف می شود که هر کدام از آن ها با فلز های مختلف به روش های گوناگون و در ضخامت های متفاوتی تدر کارخانجاتی در سطح کشور و در خارج از ایران ساخته و تولید می شوند. لوله گالوانیزه یکی از لوله های مورد استفاده در صنعت می باشد که به روش نورد گرم و سرد در کارگاه و کارخانجات مختلف تولید می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا روش تولید لوله گالوانیزه و فرآیند گالوانیزاسیون آن را برای شما عزیزان شرح دهیم.

معرفی لوله گالوانیزه

اما در ابتدا توضیح مختصری درباره خود لوله گالوانیزه می دهیم.

لوله گالوانیزه در ابتدا لوله ای سیاه می باشد. لوله های گالوانیزه در واقع فولادهایی هستند که با یک یا چند لایه روی مذاب پوشش داده می شوند تا در برابر خوردگی مقاوم شوند. امروزه استفاده از این نوع لوله ها بسیار رایج است و طرفداران زیادی در بین افراد شاغل در صنعت پیدا کرده است چرا که طول عمر طولانی یعنی حدود 30 تا 45 سال دارند.

 

فرآیند تولید لوله گالوانیزه

تولید لوله گالوانیزه

فرآیند تولید لوله های گالوانیزه شباهت بسیار زیادی به تولید لوله های درز دار فولادی و آهنی دارد.

یکی از رایج ترین روش هایی که در صنعت در فرآیند تولید لوله گالوانیزه به کار می رود؛ روش غوطه ور سازی گرم لوله گالوانیزه می باشد.

 در این روش ابتدا لوله هایی را که قرار است در این فرآیند تبدیل به لوله گالوانیزه شوند را به یک واحد مخصوص می فرستند تا آن ها را با استانداردهای از قبل تعیین شده است انطباق دهند؛ یکی از کارهایی که در این واحد صورت می گیرد این است که تغییراتی روی لوله انجام می‌ دهند تا فلز روی در مراحل بعد بهتر جذب لوله های گالوانیزه شود و هم چنین این عمل سریع تر انجام گیرد.

محل لوله ها را کاملا تمیز کرده و اگر لکه و یا هر گونه چربی روی آن ها نشسته است را پاک می کنند تا در مراحل بعدی این لوله ها کمتر دچار خوردگی و زنگ زدگی بشوند.

سپس این لوله ها را وارد محلول فلاکس می کنند چون این محلول هم مانند کاری که مرحله قبل با این لوله ها کرد ،  باعث می‌ شود که روی بهتر درون این لوله ها که از جنس فلز هستند فرو برود و ثابت بماند تا لوله کمتر دچار زنگ زدگی بشوند.

در قسمت دیگر در صنعت در فرآیند تولید این لوله ها کوره هایی با دمای بسیار بالا وجود دارد که دمای آن ها گاهی اوقات تا بالاتر از 20 درجه سانتی گراد نیز می‌ رسد و لوله هایی را که از محلول فلاکس بیرون آورده‌ اند درون کوره می گذارند.

سطح بیرونی این لوله ها به علت قرار گرفتن در این کوره ها خشک می شود و سپس این لوله ها را وارد مکان دیگری می کنند که در آن جا حوضچه هایی وجود دارد که درون آن ها فلز مذاب روی جریان دارد.

بعد از این مراحل فرآیند گالوانیزاسیون شروع می شود که دو نوع می باشد:

روش های گالوانیزاسیون لوله گالوانیزه

  • گالوانیزاسیون گرم
  • گالوانیزاسیون سرد
روش تولید لوله گالوانیزه    

گالوانیزسیون به روش گرم بدین صورت است که در قسمتی از فرآیند تولید لوله گالوانیزه حوضچه هایی وجود دارد که دمای این حوضچه‌ ها تا حدود 450 درجه سانتی گراد می‌ باشد و در آن جا لوله‌ ها را به مدت یک الی دو دقیقه می گذارند و بعد از این زمان لوله‌ ها را از آن جا خارج می کنند. در روش تولید نوع گرم لوله گالوانیزه؛ لوله ها را بعد از طی مراحل جوش کاری درون یک حوضچه پر از فلز مذاب روی قرار می دهند اما در روش و نوع سرد لوله را درون یک محلول که حاوی یکی از نمک های فلز روی می باشد قرار می دهند.

در این دو نوع روشی تفاوت بزرگ وجود دارد و آن هم تفاوت در طول عمر لوله گالوانیزه در روش گرم و سرد است‌.

طول عمر لوله ای که به روش گرم تهیه می شود بالاتر است چرا که حوضچه ای که لوله را در آن قرار می دهند دمای بسیار بالایی دارد و باعث تشکیل یک لایه بادوام بر روی سطح لوله می شود که به آن HDP نیز می گویند. لوله گالوانیزه تولید شده با روش تولید نوع گرم نسبت به روش تولید نوع سرد رایج تر است.

پس از طی این مرحله لوله ها را برای این که آلیاژ دیگری روی آن ها تشکیل نشود درون یک حوضچه آب بسیار سرد قرار می دهند. البته لازم به ذکر است که قبل از این مورد سطح داخل و خارج این لوله ها را با بخار و دمش هوا کاملا تمیز و صاف می‌ کنند تا اگر فلز روی اضافی بر روی آن ها قرار دارد کاملا پاک شود و لوله ها تمیز شوند. در مرحله آخر این لوله ها را دنده می‌ کنند و برای حفاظت و نگه داری از لوله ها در طول حمل و نقل یک روکش پلاستیکی بر روی آن ها قرار می کشند که به این مرحله رزوه کاری گفته می شود. هم چنین می توان گفت که این روکش ها برای شناسایی بهتر لوله های گالوانیزه نیز به کار می رود.

کلام آخر

 لوله های گالوانیزه انواع مختلفی دارند اما اکثر آن ها به روشی که در مطالب بالا گفته شد تهیه می شوند. لازم به ذکر است که استفاده از این لوله ها مزایای بس یار زیادی دارد و اینکه این لوله‌ ها قیمت بسیار بالایی ندارند و طول عمر بالایی دارند و همچنین قابلیت بازیافت را دارا هستند. یعنی برای استفاده مجدد باید آن ها را در کوره های ذوب از جامد به مایع تبدیل کرد و دوباره از آن ها برای ساخت تولید لوله های گالوانیزه بهره گرفت.

برای خرید این لوله ها می توانید به مراکز فروش مختلفی مراجعه کنید، اما اگر قصد خرید اینترنتی این محصول و تحویل با کمترین زمان در محل مورد نظر خود را دارید، می توانید آهن 118 را انتخاب نمایید. آهن 118 آماده ارائه انواع خدمات فروش و مشاوره رایگان در خصوص محصولات فولادی و ساختمانی مانند پروفیل ، میلگرد ، تیرآهن و محصولات اینچنینی می باشند. برای ارتباط و خرید می توانید از طریق شماره 54473_021 با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.