سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروفیل چیست و انواع آن کدام است ؟

در میان انواع مصالحی که در ساختمان سازی کاربرد دارند، پروفیل جایگاه ویژه ای در میان آن ها دارد. علاوه بر اینکه انتخاب پروفیل با کیفیت می تواند در بالا ترین سطح کیفی ساختمان ، تاثیر به سزایی داشته باشد. ظاهر این محصول که انواع مختلفی دارد، می تواند نمای متفاوتی در ظاهر نهایی ساختمان پدید آورد. این مقاطع توپر و تو خالی یا به اصطلاح پروفیل های ساختمانی و صنعتی ، به دلیل تنوع در ابعاد و در نهایت کاربردشان، در انواع مختلفی از جمله آلومینیوم ، گالوانیزه ، آهنی و... در بازار آهن آلات موجود می باشند. از این رو این محصول با قیمت های متفاوتی در مراکز خرید مختلف به فروش می رسد. شاید مفهوم این سوال که پروفیل چیست همچنان برای شما روشن نشده باشد. از این رو امروز ما در این مقاله قصد داریم در خصوص مفهوم کلی پروفیل‌ چیست صحبت کنیم و شما را با انواع پروفیل های پرکاربرد بیشتر آشنا کنیم و مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

پروفیل چیست ؟

اگر بخواهیم سوال پروفیل چیست را پاسخگو باشیم ، می توان گفت: پروفیل ها در واقع تجهیزات فلزی و غیر فلزی می باشند که دارای سطح مقطع های متفاوتی هستند. معنای لغوی پروفیل برگرفته از واژه profile می باشد که بیان گر شکل مقطع فولادی در صنعت است.

پروفیل ها طی فرآیند های متفاوتی از نورد گرم و سرد تولید می شوند که این دو نوع نورد، سبب ساخته شدن محصولات متفاوتی از قبیل میلگرد ، پروفیل درب و پنجره و... می شود. این تجهیزات به دلیل شکل ظاهری آن ها نظیر مربع، مستطیل،دایره و... قابل استفاده در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، ساختمان سازی، کشتی سازی و.. می باشند. در واقع پروفیل هم می توانند در انواع مقاطع باز مانند: نبشی ، ناودانی ، سپری و هم می توانند در انواع مقاطع بسته مانند: لوله و قوطی تولید شوند.

انواع مختلف پروفیل های ساختمانی و صنعتی دارای ضخامت های گوناگونی هستند و استحکام بالایی دارند. این مصالح ساختمانی با استاندارد های متفاوت در کشور های مختلفی تولید می شوند که معروف ترین استاندارد آن ها، استاندارد اروپایی DIN می باشد.

 

انواع پروفیل های ساختمانی

انواع پروفیل ها از نظر کاربرد

·        پروفیل ساختمانی

همانطور که از نام این نوع پروفیل ها مشخص است، کاربرد آن ها در ساختمان سازی می باشد. به عنوان مثال بیشترین استفاده آن ها در ساخت انواع درب و پنجره می باشد. اما خود این پروفیل های ساختمانی به سه روش زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. پروفیل ساختمانی نورد گرم

پروفیل های ساختمانی که از روش نورد گرم تولید می شوند، از شمش های فولادی ساخته می شوند و ظاهر آن ها به شکل قوطی است.

  1. پروفیل ساختمانی نورد سرد

پروفیل های ساختمانی تولید شده از نورد سرد، از ورق های فولادی ساخته می شوند که طی فرآیند هایی آن ها را خم و در نهایت پرس می کنند. از این به دلیل روش تولیدی که این نوع پروفیل ها دارند، از آن ها در مواردی که مربوط به کارهای سبک، مانند سقف کاذب می باشد، استفاده می شود.

  1. پروفیل ساختمانی مرکب

پروفیل های مرکب را می توان ترکیب پروفیل های نورد گرم و نورد سرد دانست.

·        پروفیل صنعتی

پروفیل های صنعتی، مصالحی هستند که روش های ساخت آن ها بسیار متفاوت و پیچیده تر می باشد و طبق استاندارد های به خصوصی تولید می شوند. تولید این نوع پروفیل ها به گونه ای انجام می گیرد که در فرآیند ساخت آن ها به ویژگی های مکانیکی و الکتریکی آن ها توجه بسیاری خواهد شد. از پروفیل های صنعتی می توان در صنایعی همچون، خودروسازی ، نظامی ، کشتی سازی و.. بهره برد.

 

پروفیل صنعتی گالوانیزه

انواع پروفیل ها از نظر جنس

·        پروفیل کامپوزیتی

دارا بودن خواص و مزایای زیاد پروفیل های کاپوزیتی، سبب شده از آن ها در صنعت ساخت و ساز استفاده های زیادی شود، از این رو دارای کاربرد های فراوانی در شرایط محیطی مختلف می باشند و در این محیط مقاومت به خوردگی بالایی از خود نشان می دهند. به همین دلیل در ساخت پل ها نیز پروفیل های کامپوزیتی استفاده خواهد شد.

استفاده از پروفیل های کاپوزیتی سبب کاهش وزن نهایی ساختمان خواهد شد و به دلیل خاصیت غیر کشسانی که دارد، ساختمان را در برابر حوادثی مانند زلزله که دارای ارتعاشات زیادی می باشد مقاوم تر خواهد کرد. و این نشان دهنده دوام و طول عمر بالای کامپوزیت می باشد.

·        پروفیل آلومینیومی

به دیل زیبایی ظاهری و سفید بودن این نوع پروفیل ها، از آن ها در صنعت ساختمان استفاده های بسیاری خواهد شد که از جمله آن ها می توان به کاربرد فراوانشان در ساخت درب و پنجره اشاره کرد. که استفاده از آن ها در درب و پنجره سبب می شود انرژی و گرمای کمتری به هدر رود.

·        پروفیل گالوانیزه

پروفیل هایی که از جنس گالوانیزه ساخته می شوند مقاومت سازه را افزایش می دهند. این نوع پروفیل ها برای ساخت درب و پنجره های UPVC کاربرد های فراوانی دارند و استفاده از نوع پروفیل های گالوانیزه ، از هرز شدن پیچ و افتادگی درب و پنجره نیز جلوگیری خواهد کرد.

به دلیل مقاومت و استحکام بالای این پروفیل ها، استفاده از آن ها در سازه هایی با ارتفاع بلند که در شرایط جوی نامساعدی قرار دارند، بسیار رایج می باشد.

کلام آخر

همان طور که مشاهده نمودید پروفیل ها دارای انواع مختلفی هستند و لذا کاربرد پروفیل بسته به این انواع بسیار متفاوت است. از آنجایی که این مصالح از مهم ترین مصالح ساخت و ساز و سایر صنایع بشمار می روند اغلب خریداران در زمان خرید این محصول با مشکل روبه رو می شوند و نمی توانند پروفیل مناسب خود را انتخاب کنند. همچنین به دلیل نوسانات قیمت در بازار، به دنبال قیمت دقیق این محصولات هستند. در این راستا ما به شما شرکت آهن 118 که یک مرجع قیمت پروفیل و تامین کننده مطمئن آهن آلات در سطح کشور است را معرفی می نماییم. برای خرید انواع مختلف پروفیل ها با مناسب ترین قیمت می توانید از طریق شماره 54473_021 با کارشناسان فروش این مجموعه در ارتباط باشید.